Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι καλύτερες ταινίες του 2014

Δείτε την λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς που φεύγει , σύμφωνα με το IMDb , την μεγαλύτερη διαδικτυακή βάση δεδομένων για ταινίες και όχι μόνο.



1. Interstellar (2014)
    8.9/10  
Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα. Μια ομάδας εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια. (169 mins.)

2. Boyhood (2014)
    8.4/10  
Ένα διαζευγμένο ζευγάρι προσπαθεί να μεγαλώσει τον γιο τους, τον μικρό Μέισον. Παρακολουθούμε τον μικρό από την πρώτη τάξη του δημοτικού στα έξι του, μέχρι και την τελευταία του σχολίου στα 17-18 του. Μαζί διερευνείται η σχέση του με τους δύο γονείς καθ` όλο το μεγάλωμα του. (165 mins.)

3. Gone Girl (2014)
    8.4/10  
Την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, ο Νικ Νταν αναφέρει στην αστυνομία πως η σύζυγος του, Έιμι, εξαφανίστηκε. Κάτω από την πίεση των αστυνομικών, αλλά και του τύπου που δείχνει πιεστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, το πορτρέτο του Νικ ως ένας θλιμμένος σύζυγος καταρρέει. Καθώς ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, μία είναι η ερώτηση στο στόμα κάθε ενδιαφερομένου: ο Νικ Νταν είναι ο δολοφόνος της συζύγου του; (149 mins.)
Director: David Fincher

4. Guardians of the galaxy (2014)
    8.3/10  
Ο Πίτερ Κουίλ, ένας αυθάδης τυχοδιώκτης, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αδυσώπητου κυνηγητού, όταν κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα, την οποία εποφθαλμιά ο πανίσχυρος κακός Ρόναν. Προκειμένου να γλιτώσει, αναγκάζεται να κάνει ανακωχή με ένα μάτσο απροσάρμοστους- τον Ρόκετ, ένα οπλισμένο ρακούν, τον Γκρουτ, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την ολέθρια και αινιγματική Γκαμόρα και τον διψασμένο για εκδίκηση Ντραξ. Η απειλητική δύναμη της ουράνιας σφαίρας και το κακό που μπορεί να επιφέρει στο σύμπαν, απαιτεί την άμεση συσπείρωση αυτής της ομάδας άσχετων μεταξύ τους ηρώων. (121 mins.)
Director: James Gunn

5. Grand Budapest Hotel (2014)
    8.2/10  
Δεκαετία του 1920, μεσοπόλεμος. Ο θυρωρός του διάσημου ξενοδοχείου Grand Budapest αναπτύσσει φιλία με έναν νεαρό υπάλληλο, ο οποίος γίνεται ο προστατευόμενος του. Στο ξενοδοχείο θα λάβει χώρα η κλοπή ενός αμύθητης αξίας πίνακα της Αναγέννησης, η διαμάχη για μια οικογενειακή περιουσία και οι αρχικά αργές, αλλά έπειτα καλπάζουσες εξελίξεις που θα μεταμορφώσουν την Ευρώπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας. (100 mins.)
Director: Wes Anderson

6. X-Men : Future Days of Past (2014)
    8.2/10  
Οι X-Men πρέπει να ταξιδέψουν μέσω χρονομηχανής για να αλλάξουν ένα τεράστιας σημασίας ιστορικό γεγονός, ικανό να αλλάξει την παγκόσμια σταθερότητα, αλλά κι αυτή των μεταλλαγμένων. (131 mins.)
Director: Bryan Singer

    8.1/10  
Ο αστυνόμος Ραμά γίνεται μυστικός και διεισδύει στο αδίστακτο συνδικάτο εγκλήματος της Τζακάρτα, Ο σκοπός του είναι διπλός: να προστατεύσει την οικογένεια του, αλλά και να ξεσκεπάσει τη διαφθορά μέσα στο ίδιο το αστυνομικό σώμα. (150 mins.)
Director: Gareth Evans

8. How to train your dragon (2014)
    8.0/10  
Ενώ στο νησί των Βίκινγκ η παρέα ασχολείται με το νέο αγαπημένο άθλημα αγώνων με δράκους, ο Χίκαπ με τον μαύρο δράκο Τούθλες πετάν ψηλά και χαρτογραφούν νέες περιοχές κι εξερευνούν νέους κόσμους. Σε έναν από αυτούς, όμως, βρίσκεται μια παγωμένη σπηλιά γεμάτη εκατοντάδες άγριους δράκους και τον μυστηριώδη δρακο-αναβάτη. Οι δύο φίλοι πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας μάχης για τη διατήρηση της ειρήνης. (102 mins.)
Director: Dean DeBlois

9. Edge of tomorrow (2014)
    8.0/10  
Η ανθρωπότητα είναι σε πόλεμο με εξωγήινους, γνωστούς ως Μίμικς. Ο αντισυνταγματάρχης Μπιλ Κέιτζ δεν έχει δει ούτε μέρα μάχης, από τη στιγμή που υποβιβάστηκε ανεπίσημα κι έπειτα έπεσε σε μάχη αυτοκτονίας. Εκεί σκοτώθηκε, παίρνοντας μαζί του έναν εξωγήινο. Ως εκ θαύματος, ο Κέιτζ ξυπνάει στην αυγή της συγκεκριμένης ημέρας ξανά και ζει πάλι την ίδια δαιμονισμένη εμπειρία, αναγκασμένος να μαχηθεί πάλι και πάλι. Η προσωπική μονομαχία κι επαφή με τον εξωγήινο τον έχει βάλει σε μια χρονική «τρύπα». Αλλά με κάθε ημέρα που περνάει, ο Κέιτζ γίνεται ολοένα και δυνατότερος κι ευφυέστερος κι αποκτάει τη συμπαράσταση της Ρίτα Βρατάσκι, μιας πολεμίστριας των ειδικών δυνάμεων, που έχει εξολοθρεύσει τους περισσότερους εξωγήινους από τον καθένα στη Γη. Και κάθε μέρα μάχης, φέρνει πιο κοντά τους δυο στο μυστικό της ολικής αναχαίτισης των εχθρών. (113 mins.)
Director: Doug Liman

10. The fault in our stars (2014)
    8.0/10  
Η Χέιζελ κι ο Γκας είναι δύο νεαρά παιδιά που μοιράζονται μια πικρή ευφυΐα, μια αποστροφή προς καθετί συμβατικό. Η 16χρονη Χέιζελ αναγκάζεται από τον πατέρα της να παρακολουθήσει μια ομάδα θεραπείας για ανθρώπους που έχουν καρκίνο, μια και στα 13 της διαγνώστηκε πως είχε καρκίνο στον θυρεοειδή με μετάσταση στους πνεύμονες. Από την άλλη, στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται ο Άιζακ, που έχει χάσει ήδη το μάτι του από καρκίνο. Κολλητός του Άιζακ είναι ο Γκας, ένας πρώην μπασκετμπολίστας που έχει χάσει από ασθένεια το δεξί του πόδι. Χέιζελ και Γκας θα γνωριστούν υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες και θα αναπτύξουν μια αγάπη, με μόνο αντίπαλο το σώμα τους. (126 mins.)
Director: Josh Boone

Δεν υπάρχουν σχόλια: