Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η "κατάρα των Φαραώ" χτύπησε το μουσείο του Μάντσεστερ (video)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι του μουσείου του Μάντσεστερ όταν είδαν το άγαλμα του αιγυπτιακού Θεού του θανάτου, του Όσιρι, να κινείται μόνο του!
Η διοίκηση του μουσείου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πολλαπλές διαδοχικές φωτογραφικές λήψεις, όπου φαίνεται καθαρά το αγαλματίδιο, -με ύψος περίπου 25 εκατοστά- να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του κατά 180 μοίρες!

Το αγαλματίδιο εκτίθεται στο μουσείο του Μάντσεστερ εδώ και 80 χρόνια, το μυστήριο όμως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.
Ο μύθος αναφέρει ότι η »κατάρα» πλήττει όσους τολμούν να πάρουν κειμήλια από τάφους των Φαραώ.

Το συγκεκριμένο αγαλματίδιο ανασύρθηκε τη δεκαετία του 1920 από αρχαιολόγους, οι οποίοι βρήκαν αιφνίδιο θάνατο.
Βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με τη μούμια.

Στην αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως αν κάποιος «ενοχλήσει» την μούμια και τη μετακινήσει, τότε το άγαλμα αποκτά ειδικές δυνάμεις με το πνεύμα του νεκρού Φαραώ να το ελέγχει…
Σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι του μουσείου τοποθέτησαν κάμερα πάνω από τη γυάλινη προθήκη, στην οποία βρίσκεται το αγαλματίδιο, και διαπίστωσαν ότι αυτό περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του, όταν δεν είναι κανείς κοντά…

Ο αιγυπτιολόγος Κάμπελ Πράις δήλωσε: «Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Ανοιξα την προθήκη, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά».

Πάντως άνθρωποι του μουσείου επισήμαναν  ότι το φαινόμενο ενδέχεται να προκλήθηκε συγκυριακά από τις μικρές δονήσεις του εδάφους. Σε κάθε περίπτωση, όμως,  θα ερευνήσουν το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: