Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ποιά είναι τα μεγαλύτερα ψέματα που είδαμε στο ίντερνετ ?

Αν κάτι έμαθε ο κόσμος πέρσυ είναι πως δεν πρέπει να πιστεύει όλα όσα βλέπει στο διαδίκτυο. Τη χρονιά που βρέθηκε στα χείλη όλων πλέον η λέξη viral, πολλές φορές διαπιστώθηκε ότι αυτό που «έλιωνε» το ίντερνετ ήταν ένα απόλυτο ψέμα.

Ειδήσεις για θανάτους, περιπέτειες διάσημων, μεγάλα δράματα, τα πάντα έχει η συγκεκριμένη λίστα με τις μεγαλύτερες απάτες του διαδικτύου για το 2014, όπως την κατάρτισε η Washington Post.

Δεν υπάρχει το κορίτσι με τα τρία στήθη

Το Σεπτέμβριο, η Αλίσα Χέσλερ έκανε όλο το ίντερνετ αλλά και αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς να ασχολούνται μαζί της, όταν ισχυρίστηκε ότι έβαλε εμφύτευμα για τρίτο στήθος προκειμένου να μπει σε ριάλιτι. Αποδείχθηκε βέβαια ότι έλεγε ψέμματα. Τώρα η Χέσλερ προσπαθεί να κάνει καριέρα σαν ποπ σταρ, καθώς πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι.

Το 4chan δεν διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Εμα Γουότσον

Εχει την ευθύνη για πολλές άλλες ανοησίες της χρονιάς, αλλά όταν η ιστοσελίδα υποσχέθηκε ότι θα βγάλει στη δημοσιότητα γυμνές φωτογραφίες της Γουότσον, ως εκδίκηση για τη φεμινιστική ομιλία που έκανε στον ΟΗΕ, δεν υπήρχε λόγος να κατηγορήσει κανείς αυτή τη σελίδα. Ηταν στην πραγματικότητα ένα κόλπο δημοσιότητας από μία εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, την Rantics, η οποία «πουλάει» Like στο Facebook, ακολούθους στο Twitter και «χτυπήματα στο YouTube.

Το βίντεο με το μεθυσμένο κορίτσι ήταν «στημένο»

Φέτος δημοσιεύθηκαν αρκετά βίντεο με κοινωνικά πειράματα. Ομως αυτό που αφορά ένα μεθυσμένο κορίτσι που κυκλοφορεί στο δρόμο, ήταν απόλυτα στημένο. Ο δημιουργός του ισχυρίστηκε ότι κατέγραψε κάποιους επιτήδειους που προσέγγισαν μία κοπέλα που τα είχε «τσούξει», ενώ εκείνη περιφερόταν στο Λος Αντζελες. Ομως, αποδείχθηκε ότι οι άνδρες ήταν στο... κόλπο. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις η Τζένιφερ Μποξ, η πρωταγωνίστρια του βίντεο αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Ποδηλάτες δεν «παρέδωσαν» σε πεζούς την Brooklyn Bridge

Το καλοκαίρι όλοι άρχισαν να συζητούν για τις λευκές σημαίες που εμφανίστηκαν στην Brooklyn Bridge. Πριν αποδειχθεί ότι ήταν έργο δύο Γερμανών καλλιτεχνών, ένας λογαριασμός στο Twitter ξεγέλασε όλο τον κόσμο, αρκετά ΜΜΕ, ακόμη και την αστυνομία, καθώς όλοι πίστεψαν ότι οι σημαίες ήταν δουλειά ποδηλατών που «παρέδωσαν» τη γέφυρα στους πεζούς. Παρά τις προσπάθειες των αρχών να βρεθούν ποιοι κρύβονταν πίσω από το λογαριασμό, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Δεν έδιωξαν παραμορφωμένο παιδί από τα KFC

Εναν απίθανο τρόπο βρήκε μία οικογένεια στο Μισισίπι για να βγάλει χρήματα τον Ιούνιο, όταν ισχυρίστηκαν ότι τους έδιωξαν από ένα υποκατάστημα KFC γιατί οι ουλές στο πρόσωπο της κόρης τους τρόμαζαν τους άλλους πελάτες. Αποδείχθηκε ότι τα έβγαλαν όλα από το μυαλό τους. Παρόλα αυτά, επειδή τα τραύματα του κοριτσιού ήταν αληθινά- της είχαν επιτεθεί πιτμπουλ- αρκετοί στο διαδίκτυο έκαναν τα στραβά μάτια για την απάτη που πήγαν να στήσουν οι γονείς της και προσέφεραν συνολικά 130.000 δολάρια- τα 30.000 από το KFC- για να υποβληθεί το κοριτσάκι σε επέμβαση.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν έσωσε Ρώσο από αρκούδα

Στις αρχές Αυγούστου, εκατοντάδες ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αναμετέδωσαν την απίστευτη ιστορία ενός Ρώσου που σώθηκε από μία αρκούδα όταν χτύπησε το κινητό του, που είχε ως ringtone ένα τραγούδι του Τζάστιν Μπίμπερ, με αποτέλεσμα η αρκούδα να φύγει τρέχοντας. Αποδείχθηκε όμως ότι είχε γίνει λάθος στη μετάφραση, από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει η μηχανή που μετατρέπει το νερό σε κρασί

Στα τέλη του χειμώνα, δύο οινολόγοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν εφεύρει τη «Μηχανή θαύμα», με την οποία μπορούσε κανείς να παράξει κρασί γρήγορα και εύκολα από το σπίτι του, μετατρέποντας το νερό. Τελικά το δίδυμο παραδέχθηκε, προς απογοήτευση πολλών, ότι το προϊόν ήταν ουσιαστικά ένα «κόλπο» για δημοσιότητα προς όφελος μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης, που πουλά κρασί για να συγκεντρώσει χρήματα για προγράμματα καθαρού νερού στην Αϊτή, την Αιθιοπία και έξι ακόμη χώρες.

Δεν υπάρχει μέσο κοινωνικής δικτύωσης για μεθυσμένους

Το Livr, μία εφαρμογή για iPhone που αναλύει την αναπνοή και «μέσο κοινωνικής δικτύωσης για μεθυσμένους», υπήρξε αντικείμενο σχολιασμού σε αρκετά φόρουμ στην αρχή του χρόνου. Μέσα σε λίγες ημέρες όμως η ιστορία άρχισε να καταρρέει και οι δημιουργοί του Livr παραδέχθηκαν ότι έκαναν την ανακοίνωση για να διαπιστώσουν τον παραλογισμό της τεχνολογικής κουλτούρας.

Δεν τριγυρνούσαν λύκοι στα δωμάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό χωριό

Προς το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι, η Ολυμπιονίκης Κέιτ Χάνσεν δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο- σύμφωνα με την ίδια- φαινόταν ένας λύκος που έκοβε βόλτες έξω από το δωμάτιό της, στο Ολυμπιακό χωριό. Ηταν τελικά ένα κόλπο για το σόου του Τζίμι Κίμελ.

Δεν κουτσούλισε πουλί τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ενα βίντεο του Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε γρήγορα viral στις αρχές Αυγούστου. Σε αυτό υποτίθεται ότι φαινόταν ένα πουλί να κουτσουλάει τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου στη Μόσχα. Στη ρωσική έκδοση του βίντεο, ο Πούτιν ολοκληρώνει την ομιλία του, χωρίς να έχει συμβεί το... ατύχημα.
Την επίμαχη έκδοση του βίντεο δημιούργησε το κανάλι PressTVNews1 στο YouTube το οποίο συχνά δημοσιεύει αμφισβητούμενο υλικό για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Η Γη δεν έμεινε, ούτε πρόκειται, για έξι ημέρες στο σκοτάδι

Η χιουμοριστική ιστοσελίδα Huzlers δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν πως μία ηλιακή καταιγίδα θα μπλόκαρε τον ήλιο από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Προφανώς αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά το άρθρο έγινε τόσο δημοφιλές που στα τέλη Οκτωβρίου η NASA- σε μία ασυνήθιστη κίνηση αναγκάστηκε να το διαψεύσει.

Ο Μακάλεϊ Κάλκιν και η Μπέτι Γουάιτ ζουν ακόμη

Και φέτος κυκλοφόρησαν αρκετές ψευδείς φήμες για διάσημους θανάτους, αλλά οι συγκεκριμένες ήταν από τις καλύτερες. Το Σεπτέμβριο, το Empire News δημοσίευσε άρθρο με την είδηση του θανάτου της Μπέτι Γουάιτ, ξεγελώντας περίπου 2 εκατ. ανθρώπους που άρχισαν να θρηνούν την ηθοποιό.

Δύο μήνες αργότερα, το MSNBC ισχυρίστηκε ότι ο Μακάλεϊ Κάλκιν βρέθηκαν νεκροί. Αμφότεροι βέβαια είναι ακόμη εν ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: