Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Μία ιστορία φιλίας στα τσιμέντα της εξέδρας

H φιλία είναι ένα από τα σπάνια αγαθά των ανθρώπων και τέτοιες ιστορίες αγάπης σαν και αυτή που εκτυλίχθηκε στο παλιό γήπεδο της Χάμαρμπι αποδεικνύουν υπάρχει ακόμα αληθινή φιλία η οποία μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε οπαδική έχθρα.

Ας δούμε όμως την ιστορία μας από την αρχή.

Η διοίκηση της Χάμαρμπι έδωσε την ευκαιρία στους φιλάθλους της ομάδας να πάρουν το δικό τους αναμνηστικό από την παλιά έδρα της ομάδας, το ιστορικό Σέντερσταντιον.

Η σουηδική ομάδα έχει αλλάξει πλέον έδρα αφού αγωνίζεται στο "Τελε 2 Αρένα". Έπειτα από 50 χρόνια στο Σέντερσταντιον, όπου πέρασαν πολλές ώρες της ζωής τους όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, ήταν δεδομένο ότι στην πρόσκληση της διοίκησης θα υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση.

Έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι βρέθηκαν στο παλιό γήπεδο για να πάρουν ένα κομμάτι από το χορτάρι, από τα δίχτυα ή ότι άλλο μπορούσε ο καθένας να κουβαλήσει.

"Ήρθα για το νεκρό φίλο μου"

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο Σέντερσταντιον ξεχώριζε η φυσιογνωμία ενός ηλικιωμένου άνδρα. Βρισκόταν στις κερκίδες και προσπαθούσε να ξηλώσει ένα κομμάτι ξύλου.
Μόλις έγινε αντιληπτός από έναν νεαρότερο φίλαθλο εκείνος έσπευσε κοντά του για να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια ο νεαρός άνδρας ρώτησε τον ηλικιωμένο για το τι σκόπευε να κάνει το κομμάτι ξύλου που μόλις είχαν πάρει μαζί με το γρασίδι που είχε μέσα στην τσάντα που κουβαλούσε.
"Είμαι φίλαθλος της ΑΙΚ, ο φίλος μου όμως ο οποίος είναι νεκρός ήταν φίλαθλος της Χάμαρμπι. Έτσι, θα πάρω αυτό το κομμάτι γρασίδι και τη σανίδα από το γήπεδο και θα τα πάω στον τάφο του" ήταν η απάντηση που πήρε και σίγουρα θα τη θυμάται για αρκετό καιρό ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα έγιναν στο Σέντερσταντιον:












Δεν υπάρχουν σχόλια: