Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Θεωρία μουσικών αεροψεκασμών : Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ, ο Μακάρτνεϊ ήταν νεκρός

Τα Σκαθάρια ήταν κατασκευασμένα, οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν μας ψεκάζουν μόνο στην Ελλάδα, τους ψεκάζουν και στην Αγγλία. Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας έχουν ακόμα ένα μεγάλο θέμα για να ασχοληθούν. Αν και ακόμα και οι πιο φανατικοί συνωμοσιολόγοι, λογικά θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά σε αυτή την θεωρία.

Υπάρχει μια παλαιότερη βέβαια που λέει ότι η παρέα του Λένον ήταν κατασκεύασμα των Illuminati, με στόχο τον έλεγχο των νέων και να διαμορφώσουν τις προσωπικότητες τους.
Μία ακόμα αναφέρει ότι το περιβόητο εξώφυλλο του Abbey Road ήταν στην πραγματικότητα μια νεκρώσιμη πομπή, μιας και ο Μακάρτνεϊ είχε πεθάνει.
Αυτό το εξώφυλλο:Ο θάνατος του Πολ είναι και η αγαπημένη θεωρία συνωμοσίας που συνδέεται με τα Σκαθάρια. Φανατικοί οπαδοί της μπάντας συγκέντρωσαν τις κυριότερες ιστορίες για αγρίους και τις ανέβασαν στο site που φέρει τον προφανή τίτλο, www.thebeatlesneverexisted.com. Ναι, με λίγα λόγια, και οι ίδιοι ενστερνίζονται την θεώρηση ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ, έτσι τουλάχιστον όπως τους γνωρίσαμε και όπως μας παρουσιάστηκαν από το '60 και μετά.

Η αρχή του μύθου

Τον Ιανουάριο του 1967, κυκλοφόρησε μία φήμη στο Λονδίνο σύμφωνα με την οποία ο Πολ Μακάρτνεϊ είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ήταν νεκρός. Το 1969 "φούντωσε" και πάλι μία ανάλογη φήμη, όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Δημοσίως οι Beatles φυσικά διέψευσαν κάθε φήμη, ενώ ο ίδιος ο Πολ Μακάρτνεϊ έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό LIFE, το Νοέμβριο του 1969, λέγοντας ότι: "Μπορεί η φήμη να ξεκίνησε γιατί δεν εμφανίζομαι πολύ δημοσίως τελευταία. Έχω κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις για μια ζωή και δεν έχω κάτι να πω αυτές τις μέρες. Είμαι χαρούμενος με την οικογένεια μου και θα δουλέψω όταν θέλω να δουλέψω. Δούλευα επί 10 χρόνια χωρίς ρεπό, τώρα έχω ρεπό. Θα ήθελα να είμαι λιγότερο διάσημος".Το εξώφυλλο του "Abbey Road" ήταν αυτό που έδωσε τροφή στις θεωρίες. Στο εξώφυλλο του δίσκου, ο Πολ είναι ο μοναδικός που περπατάει ξυπόλητος, μία συνήθεια σε πολλές χώρες για τους νεκρούς τους, που θάβονται ξυπόλητοι. Επίσης, είναι ο μοναδικός που είναι εκτός βήματος σε σχέση με τους άλλους Beatles.
Στο εξώφυλλο του άλμπουμ "Sgt Pepper’s lonely hearts club band", ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ φαίνονται να κρατάνε όρθιο τον Πολ, ενώ πίσω από τον Πολ είναι ο συγγραφέας Στέφεν Κρέιν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 28 ετών – όσο ήταν και ο Πολ το 1969 – και είχε γράψει ένα διήγημα για τέσσερις φίλους που ναυαγούν σε μία βάρκα και ο ένας πεθαίνει για να σώσει τους υπόλοιπους τρεις.Επίσης τον Πολ κοιτάζουν ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, η Μέριλιν Μονρόε, ο Τζέιμς Ντιν, η Τζέιν Μάνσφιλντ και το πρώτο νεκρό "Σκαθάρι", ο Στούαρτ Σούτκλιφ. Κοινό στοιχείο; Όλοι νεκροί και μάλιστα ο Ντιν και η Μάνσφιλντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο.

Η διακήρυξη του site λέει:

"This is a serious subject, not a joke, and this site is here to expose the actions of those who exploited these young men and defrauded us their fans. It is to defend the honor of everyone involved who did not take part in it willingly. It has become apparent to us in this extensive and painstaking research that there were never just four individual people known as "John", "Paul", "George", and "Ringo" who comprised one Rock & Roll band known as "The Beatles", and rose to fame as the world's first supergroup. For all intents and purposes as far as we can tell, no one such group ever existed".
Δηλαδή:
"Είναι σοβαρό το θέμα, όχι αστείο. Αυτή η ιστοσελίδα είναι εδώ για να εκθέσει τις πράξεις εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν νέα παιδιά και εξαπάτησαν εμάς, τους θαυμαστές των Beatles. Είναι εδώ για να υπερασπιστεί την τιμή όλων όσων ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία χωρίς τη θέλησή τους. Είναι προφανές σε εμάς μετά από ενδελεχή έρευνα, ότι ποτέ δεν υπήρξαν τέσσερις άνθρωποι που έγιναν γνωστοί σαν "John", "Paul", "George", και "Ringo" που συνέδραμαν στη δημιουργία της ροκ εν ρολ μπάντας "The Beatles" και έγιναν γνωστοί σαν το πρώτο supergroup στην ιστορία".

Ποιο είναι το βασικό τους επιχείρημα;
Όπως λένε, δεν γίνεται  τέσσερις κοινοί θνητοί να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα τόσο πλούσιο έργο δισκογραφικά με τόσο μεγάλη συνέπεια χρονικά και την ίδια ώρα να αντεπεξέλθουν στις κοινωνικές και λοιπές υποχρεώσεις τους. Είτε είχε πεθάνει το '67 ο Πολ, είτε δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας Πολ από την αρχή της δισκογραφικής τους πορείας.
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας καταθέτουν σε αυτό τεκμήρια φωτογραφικού κυρίως υλικού για να αποδείξουν τις θέσεις τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, σε πολλά διαφορετικά χρονικά καρέ, υπάρχουν διαφορές στο ύψος των μελών του θρυλικού συγκροτήματος, ή υπάρχουν διαφορές στα φρύδια σε φωτογραφίες της ίδιας χρονιάς.
Αν μπορούν να αποδείξουν δηλαδή οι διαφορές στα φρύδια ότι δεν υπήρχε ένας Μακάρτνεϊ αλλά πολλοί σωσίες, ή ότι ο Μακάρτνεϊ είχε πεθάνει όπως αναφέρεται παραπάνω και τον ενσάρκωνε κάποιος που του έμοιαζε.
Οι "ερευνητές" των Beatles αναφέρουν ότι εξετάζουν δύο ακόμα τομείς. Το σχήμα και τη θέση των αυτιών αλλά και των δοντιών των μελών της μπάντας.
Το σημαντικότερο (!) εύρημα πάνω στο οποίο βασίζουν τη θεωρία τους, είναι το κυμαινόμενο ύψος του Πολ Μακάρτνεϊ και κάνουν λόγο για παγκοσμίου βεληνεκούς απάτη και για δόλο.
Το site αναφέρει ακόμη ότι "οι αντικαταστάτες" από τη μια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, από την άλλη όμως διαφέρουν αρκετά και οι ατέλειες είναι εμφανείς στα καρέ που παραθέτουν.
"Τα ανθρώπινα αντίγραφα συνήθως αποδίδουν ένα 95-97% ομοιότητας και αυτό είναι που βλέπουμε εδώ", γράφουν.

Δείτε και τα "τεκμήρια" τους:

 
Φρύδια και blur (όχι η μπάντα "Blur", αλλά το "θόλωμα" της εικόνας)
Προσοχή στο αυτίΥψομετρικές διαφορές


Δεν υπάρχουν σχόλια: