Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ακούστε την πιο διάσημη μελωδία στον κόσμο από τον άγνωστο και ντροπαλό συνθέτη της

Ο συνθέτης της παρακάτω μελωδίας είναι ο ισπανός κιθαρίστας του 19ου αιώνα Φρανσίσκο Ταρέγκα και το κομμάτι που θα ακούσετε γράφτηκε το 1902 και ονομάζεται "Grand Vals". Οι περισσότεροι από εσάς δεν το γνωρίζετε. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Κι αυτό γιατί , η μελωδία του Ταρέγκα ακούγεται

περίπου δύο δισεκατομμύρια φορές την ημέρα ή περίπου 20.000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Η μελωδία του Ταρέγκα δεν είναι άλλη από αυτή που χρησιμοποιεί η Nokia για τον βασικό ήχο κλήσης των τηλεφώνων της, και η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά σε διαφήμιση της εταιρίας το 1992. Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7», ενώ σήμα κατατεθέν της εταιρίας έγινε το 1999 όταν μετονομάστηκε σε «Nokia tune».

Η Nokia αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής, με τη δικαιολογία ότι αυτή την έκανε διάσημη. Η ειρωνεία, σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του. Δυστυχώς για τον Ταρέγκα, η δημιουργία του πλέον ακούγεται μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Ακούστε το Nokia tune

Ακούστε τη μελωδία του Ταρέγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: