Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Game of Thrones : O πραγματικός Σιδηρούν Θρόνος

Όχι δεν μιλάμε για την σειρά που λίγο πολύ μπορούμε να φανταστούμε πώς έγινε, αλλά την πραγματική μυθολογία και τον κόσμο του George R. Martin.

Από το εξώφυλλο του 2015 Song of Fire and Ice, γνωρίζαμε ότι οι δημιουργίες του Donato Giancola θα είναι ξεχωριστές και το "Forging the Throne" είναι από τα μοναδικά κομμάτια αναφοράς στην δημιουργία του θρόνου.

Όταν το δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι το ημερολόγιο είναι βασισμένο στην μυθολογία των βιβλίων, άρα ό,τι βλέπουμε δεν είναι σκάρφισμα του.

"Τα δώδεκα σχέδια του ημερολογίου έχουν εμπνευστεί από τα βιβλία, με τις αναπαραστάσεις μου από τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες. Ήταν μεγάλη χαρά,τιμή και πρόκληση να ερμηνεύσω αυτόν τον κόσμο, ωθώντας τις ικανότητες μου στα όρια τους για την δημιουργία μιας σπουδαίας σειράς πινάκων".
H Khaleesi και οι δράκοι της στο εξώφυλλο του νέου ημερολογίου
Πριν περάσουμε όμως σ' αυτό, πρέπει να κατανοήσουμε τον σκοπό και την μορφή του θρόνου όπως ήταν πραγματικά. Ο συγγραφέας έχει προηγουμένως αναφέρει ότι παρ' όλο που ο θρόνος του Game of Thrones είναι πανέμορφος, δεν είναι ο μεγαλοπρεπής, βάρβαρος θρόνος που είχε φανταστεί.
"Και παρ' όλα αυτά δεν είναι σωστός. Δεν είναι ο Iron Throne που βλέπω ενώ δουλεύω στο Winds of Winter. Δεν είναι ο Iron Throne που θέλω να βλέπουν οι αναγνώστες μου. Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται στα βιβλία...ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ογκώδης, μαύρος και στραπατσαρισμένος, τις απότομες σκάλες σιδήρου μπροστά, την υψηλή έδρα που κάθεται ο βασιλιάς και κοιτάει ΚΑΤΩ τους πάντες στον χώρο...ο θρόνος μου είναι ένα καμπουριασμένο θηρίο που επισκιάζει το δωμάτιο του θρόνου, άσχημο και ασύμμετρο.."

Το κοντινότερο που έχει φτάσει κάποιος στον σχεδιασμό του, είναι ο Marc Simonetti με το σχέδιο του για το The World of Ice and Fire.
Τρόμος είναι μόνο ένα από τα συναισθήματα που έρχονται με τον Joffrey εκεί πάνω..
"Είναι μια πρώτη ματιά, όχι η τελική μορφή, οπότε ό,τι θα δείτε στο βιβλίο θα είναι πιο σωστό. Αλλά ο Marc έχει φτάσει πιο κοντά από τον καθένα στην κατανοήση της εικόνας του Iron Throne. Από εδώ και περά, ΑΥΤΟ θα είναι το παράδειγμα που θα δίνω σε κάθε άλλο σχεδιαστή. Αυτός ο θρόνος είναι τεράστιος. Άσχημος. Ασύμμετρος. Είναι ένας θρόνος φτιαγμένος από σιδεράδες που κολούσαν ημιλιωμένα, σπασμένα, κατεστραμένα σπαθιά νεκρών αντρών..ένα σύμβολο κατακτήσεων.."
Μετά την τελική εικόνα λοιπόν, ποια είναι η πραγματικότητα για το πως κόλλησαν όλα αυτά τα σπαθιά μεταξύ τους; Η απάντηση έρχεται από την δημιουργία του Giancola "Forging the Iron Throne" από το ημερολόγιο του 2015. Γνωρίζαμε ότι ο δράκος του Aegon, Balerion, έβαλε το χεράκι του αλλά είναι διαφορετικό όταν μαζεύεις όλες τις εικόνες μαζί. Σπαθί σπαθί. Μετά από κάθε κατάκτηση.

Έτσι ένας απλός θρόνος αρχίζει και προκαλεί το δέος και τον θαυμασμό που του αρμόζει και μπορούμε να φανταστούμε καλύτερα τις αντιδράσεις όσων στέκοταν στην σκιά του. Ένας θρόνος που έκανε τον βασιλιά του να μην είναι άνετος. Ένας θρόνος που πάνω του έχουν σκοτωθεί άτομα. Κάτι που ήταν αδύνατο να δούμε μέσω της σειράς του HBO και μόνο όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία γνώριζαν πραγματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: