Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ίσως χρησιμοποιηθεί ξανά ελληνικό τοπίο στα γυρίσματα του 5ου κύκλου του Game of Thrones

Μετά το ρεπεράζ σε δεκάδες μέρη της υφηλίου-και στην Ικαρία-για τα γυρίσματα της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones, η παραγωγή αποφάσισε να εγκατασταθεί για κάποιο καιρό στην Ισπανία καθώς βρήκε ένα ιδανικό μέρος που ταιριάζει με τα αναγραφόμενα του βιβλίου αναφορικά με το Ντορν.

Ο λόγος για το «Αλκαζάρ της Σεβίλλης», ένα μεσαιωνικό φρούριο που χρονολογείται περίπου στο 1.300 και ταιριάζει απόλυτα με τους Υδάτινους Κήπους του Σάνσπηαρ στο Ντορν. Εκεί κατοικεί ο μεγαλύτερος αδερφός του Όμπεριν Μαρτέλ, πρίγκιπας Ντόραν που λόγο μίας σοβαρής ρευματοειδούς αρθρίτιδας έχει βρει καταφύγιο εκεί και δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ.

Για την ιστορία, στους Υδάτινους Κήπους μεγάλωσαν όλοι οι απόγονοι των Μαρτέλ, του κυβερνόντος οίκου του Ντορν. Το Αλκαθάρ της Σεββίλης, λόγω του ότι είναι χτισμένο τόσο παλιά, είναι αυτό που θέλουν οι συντελεστές της παραγωγής που δεν χρειάζεται να κάνουν ιδιαίτερες τροποποιήσεις καθώς θυμίζει πολύ τους Υδάτινους Κήπους που είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας Τζορτζ Μάρτιν.

Παράλληλα το Αλκαζάρ θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα γυρίσματα στην περιοχή του Σάνσπηαρ καθώς η παραγωγή δεν κατέληξε στην Ικαρία όπου υπήρχε σαν επιλογή, σαν ένα μέρος για τα γυρίσματα στο Ντορν. Ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σαν ψηφιακό ντεκόρ φωτογραφίες από το νησί προκειμένου να δώσουν ένα ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση για τα γυρίσματα επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν την Ισπανία σαν το επικρατέστερο μέρος για το άγονο Ντορν και έγινε από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα και από τον πρόεδρο του HBO, Tζέιμς Κόστος. Η πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2015 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: