Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα websites που θα σας κάνουν εξυπνότερους

Έχετε κουραστεί να βλέπετε τα ίδια και τα ίδια στο διαδίκτυο; Οι δυνατότητες που μας παρέχει η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι απεριόριστες, όμως οι περισσότεροι αρκούμαστε στο να «ανακαλύπτουμε»… τα ίδια και τα ίδια!

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε το χρόνο που περνάτε μπροστά από μια οθόνη  υπολογιστή πιο δημιουργικά και πιο

παραγωγικά, διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να το καταφέρετε.

Δείτε μια λίστα, που δημοσιεύτηκε στο Business Insider, με τις ιστοσελίδες που μπορούν να σας κάνουν… εξυπνότερους (!):

1. Digital Photography School — Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη φωτογραφία, ακόμη κι αν είστε εντελώς αρχάριος. Μπορείτε ακόμη να εγγραφείτε στη διαδικτυακή του κοινότητα και να συνομιλήσετε με άλλους φωτογράφους.

2. Duolingo — Εξασκείστε τις γλωσσικές ικανότητες με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

3. Factsie — Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και μάθετε περίεργα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με λινκ για τις πηγές τους.

4. Fast Company's 30-Second MBA — Παρακολουθείστε τις επιχειρηματικές συμβουλές «φτασμένων» στελεχών μεγάλων εταιρειών.

5. Freerice — Επεκτείνετε το λεξιλόγιό σας. Μάθετε καινούριες λέξεις και τη σημασία τους και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

6. Gibbon — Η απόλυτη playlist για μάθηση. Οι χρήστες συλλέγουν άρθρα και βίντεο, που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τα πάντα: από προγραμματισμό iOS programming μέχρι πώς να αφηγείστε ιστορίες.

7. Instructables — Με τη βοήθεια διασκεδαστικών βίντεο και απλών οδηγιών, μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε διάφορα αντικείμενα.

8. Investopedia — Για εκείνους που θέλουν να μάθουν τα πάντα για το χώρο των επενδύσεων και των χρηματιστηριακών αγορών.

9. Khan Academy — Ενημερωθείτε για διάφορους τομείς μέσα από ενδιαφέροντα βίντεο και αξιολογήστε τον εαυτό σας μέσα από στατιστικά παραδείγματα.

10. Lifehacker — Μια πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα με συμβουλές από τεχνάσματα, κόλπα και τρικ.

11. Lumosity — Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας μέσα από διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Χτίστε το δικό σας, προσωπικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για να βελτιώσετε τη μνήμη σας και παρακολουθήστε την πρόοδό σας.

12. Powersearching with Google — Μάθετε πώς να βρίσκετε οτιδήποτε θέλατε μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google.

13. Quora — Κάντε ερωτήσεις και δείτε τι θα σας απαντήσουν κάποιοι έξυπνοι άνθρωποι. Εναλλακτικά, περιηγηθείτε και δείτε τι έχουν ρωτήσει κάποιοι άλλοι.

14. Recipe Puppy — Εισάγετε τα υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας και… αυτή η μηχανή αναζήτησης θα σας βγάλει όλες τις πιθανές συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

15. Spreeder — Ένα δωρεάν, online speed-reading λογισμικό, που θα βελτιώσει την ταχύτητα με την οποία διαβάζετε και κατανοείτε ένα γραπτό κείμενο.

16. StackOverflow — Ιστοσελίδα ερωτήσεων-απαντήσεων για προγραμματιστές.

17. TED-Ed —  Μια νέα πρωτοβουλία από το TED, η οποία βασίζεται στην ιδέα του «μαθήματα που αξίζει να μοιραστεί κανείς».

18. Unplug The TV — (http://unplugthetv.com/) Ένα διασκεδαστικό site που προτείνει τι θα μπορούσε να δει κανείς αντί να παρακολουθεί… τηλεόραση.

19. VSauce —  Αυτό το Youtube Channel παρέχει συναρπαστικά γεγονότα, από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όπως για παράδειγμα… «Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να γυρίζει;»   

Δεν υπάρχουν σχόλια: