Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτες φωτογραφίες : Η Σουμάτρα έγινε...Πομπηία

Καυτή λάβα και πυκνή στάχτη εκτοξεύθηκε το περασμένο Σάββατο από το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ στην Ινδονησία, το οποίο είχε ξυπνήσει πριν μερικούς μήνες.
Από την ισχυρή έκρηξη, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι περιοχές στους πρόποδες του ηφαιστείου καλύφθηκαν από τέφρα, παραπέμποντας στο άγριο ξύπνημα του Βεζούβιο το 79μ.Χ. που έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 κατοίκους.

Την ίδια τύχη είχαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία όταν καταπλακώθηκαν από στάχτη ή από άφησαν την τελευταία τους πνοή από εγκαύματα.

Οι εικόνες που έχουν ταξιδέψει από την Ινδονησία είναι συγκλονιστικές με τα θύματα βυθισμένα στην τέφρα και «παγωμένα» στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την ανεξέλεγκτη ροή της λάβας.
Ανάμεσα στα θύματα είναι και τέσσερα παιδιά που μετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο ηφαίστειο, την ώρα που μία ημέρα νωρίτερα οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν το ηφαίστειο και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το Σιναμπούνγκ, στην περιοχή Κάρο της Βόρειας Σουμάτρας, εκρήγνυται από τον Σεπτέμβριο, ενώ βρισκόταν σε «ύπνωση» επί 400 χρόνια πριν εκραγεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια: