Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διαιτητής παραδίδει την κίτρινη κάρτα και βγάζει μόνο κόκκινες !

Διαιτητής στην Αργεντινή βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα σκληρά μαρκαρίσματα, αποσύροντας την κίτρινη κάρτα και κάνοντας χρήση μόνο της κόκκινης μετά το 79ο λεπτό.

Ο Κάρλος Μάλιο συνειδητοποίησε ότι οι παίκτες των δύο ομάδων της Λα Πλάτα δεν επρόκειτο να ηρεμήσουν και προτού διασαλευθεί πλήρως η τάξη αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή κίνηση στο 79ο λεπτό.

Παρέδωσε την κίτρινη κάρτα στον τέταρτο διαιτητή και κατέστησε σαφές ότι το επόμενο φάουλ συνεπάγεται κόκκινη κάρτα, ενημερώνοντας μάλιστα τους αρχηγούς των δύο ομάδων για τη σοβαρότητα των όσων έλεγε.

Πέντε λεπτά αργότερα, έκανε πράξη την προειδοποίησή του και απέβαλε τον Ίσραελ Νταμόντε της Εστουδιάντες για δυνατό τάκλιν. Ο ίδιος ο διαιτητής δήλωσε μετά το τέλος του ματς σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό:

"Το να αποσύρω την κίτρινη ήταν κίνηση της στιγμής. Είχα ήδη βγάλει οκτώ κίτρινες κάρτες και δεν ήθελα να συνεχίσουν να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Ο τέταρτος διαιτητής μου ζήτησε να του την δώσω, ώστε όλοι να δουν (την απόφαση) και να γίνει αντιληπτό απ' όλους ότι η κίτρινη δεν ήταν πια στο παιχνίδι. Όσο για το τελευταίο φάουλ, ακόμα κι αν είχα την κίτρινη κάρτα θα τον είχα αποβάλει."

Δεν υπάρχουν σχόλια: