Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα μαγικά τοπία της σειράς Game Of Thrones

Οι παραγωγοί της σειράς έχουν βρει τα μαγικότερα σημεία.

Oι πολεμίστρες του Red Keep του King’s Landing είναι το κάστρο Λόβριγιενατς (Lovrijenac) στην Κροατία. Επίσης στην Κροατία είναι το Κάστρο των Αθανάτων, που στην πραγματικότητα είναι ο πύργος Μίντσετα (Minčeta), που είναι ένα φρούριο των τειχών του Ντουμπρόβνικ, καθώς και η εύρωστη πόλη του Qarth, που είναι το κροατικό νησί Λόκρουμ (Lokrum).


Τα Δάση του Βορρά είναι στο Εθνικό Πάρκο Τόλιμορ (Tollymore) της Ιρλανδίας, η πόλη του Winterfell είναι στην πραγματικότητα το κάστρο Ward και η παραλία Dragonstone είναι ο ιρλανδικός ναός Mussenden. Ο δρόμος από το Winterfell μέχρι το King’s Landing είναι η τοποθεσία Dark Hedges στη Βόρεια Ιρλανδία.

Στην παγωμένη Ισλανδία θα δείτε τα τοπία που αναφέρονται ως «Πέρα από το Τείχος», ενώ η ζεστή λίμνη όπου… χαλάρωσαν ο Τζον Σνόου με την Ύγκριτ είναι η λίμνη με ιαματικά νερά στη σπηλιά Γκριόταγια (Grjótagjá).

Το Yunkai είναι στην πραγματικότητα το Άιτ Μπενχάνταου (Aït Benhaddou) του Μαρόκου και η πόλη του Astapor είναι η Εσσαουΐρα (Essaouira).

Ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν επίσης στη Μάλτα, όπου η πύλη της Μεντίνα έγινε η πύλη του King’s Landing, ενώ γυρίσματα έγιναν και στο φρούριο Ρικασόλι (Ricasoli).


Δεν υπάρχουν σχόλια: