Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Λίμνη - «Μέδουσα» κάνει πέτρες τα ζώα ! (photos)

Πολλά νεκρά ζώα, κυρίως πουλιά και νυχτερίδες ανακάλυψε στη λίμνη Natron της Βόρειας Τανζανίας, ο φωτογράφος Nick Brandt.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χημική σύνθεση της εν λόγω λίμνης προκαλεί τον θάνατο σε ζώα που έρχονται σε επαφή με το νερό.

Για την ακρίβεια τα κάνει πέτρες!

Ο ίδιος, τοποθέτησε τα εν λόγω νεκρά ζώα στις φυσικές τους και τα φωτογράφισε για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Across the Ravaged Land».

Όπως θα δείτε και παρακάτω, οι φωτογραφίες είναι σαν να έχουν βγει από ταινία τρόμου, ενώ το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικό!

«Βρήκα πλάσματα κάθε λογής. Πτηνά, νυχτερίδες… Ξεβράστηκαν κατά το μήκος της ακτής. Κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς πέθαναν. Το νερό της λίμνης έχει εξαιρετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και σόδα. Η περιεκτικότητα είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να καταστρέψει το φιλμ μέσα σε δευτερόλεπτα! Η σόδα και το αλάτι κάνουν αυτά τα ζώα να ασβεστοποιούνται! Πήρα αυτά τα πλάσματα και τα τοποθέτησα σε φυσικές θέσεις, επαναφέροντάς τα κατά κάποιον τρόπο στη ζωή.

Στην ελληνική μυθολογία η Μέδουσα ήταν μία γυναίκα- τέρας με σώμα ανθρώπου, που στο κεφάλι της είχε φίδια, αντί για μαλλιά. Όποιος την κοιτούσε γινόταν πέτρινο άγαλμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη συγκεκριμένη λίμνη», γράφει χαρακτηριστικά, ο φωτογράφος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: