Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα βάζει με τις αρχές γιατί της έκοψαν το επώνυμο

Η Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, απαιτεί να γράφεται ολόκληρο το επώνυμό της στα επίσημα έγγραφα.

Η Χαβάη διαφωνεί. Γιατί άραγε ?

Δεν μπορείτε κύριοι να προσβάλλετε έτσι μια κυρία. Αν έχει να θυμάται κάτι από τον άνδρα της είναι το επώνυμό της  και ας αποτελείται από 35 γράμματα.


Με της αρχές της Χαβάης τα έχει βάλει η Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele γιατί όπως λέει, περικόπτουν αυθαίρετα το επώνυμό της δείχνοντας ασέβεια στην κληρονομιά του συζύγου της.

Το όνομά της έχει τριάντα πέντε χαρακτήρες και δεν χωρά στις ταυτότητες της πολιτείας. Τα δύο τελευταία χρόνια η κυρία με το επώνυμο "σιδηρόδρομο" είχε δύο κρατικά έγγραφα, μια ταυτότητα κι ένα δίπλωμα οδήγησης.

Η Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele είναι εκνευρισμένη γιατί στο δίπλωμα οδήγησης το όνομά της έχει τυπωθεί σε σύντμηση ενώ το μικρό και το μεσαίο όνομά της είχαν παραλειφθεί εντελώς.


Για να δοθεί λύση οι αρχές κατασκεύασαν  μια ειδική έκδοση ταυτότητας που χωρούσε όλο το όνομά της αλλά κι αυτή έληξε το Μάιο.

Το ίδιο πρόβλημα είχε όμως και η νέα της ταυτότητα καθώς εκδόθηκε με τη σύντμηση του ονόματος, όπως αυτή αναγράφεται στο δίπλωμα οδήγησης.
"Μα πόση ασέβεια για τους πολίτες της Χαβάης", σχολίασε η γυναίκα μιλώντας στο KHON2 και πρόσθεσε:


"Για μερικούς ανθρώπους στον κόσμο το όνομα είναι τα πάντα. Αν πω το όνομά μου σε έναν γηραιό Χαβανέζο (κουπούνα), μπορεί να καταλάβει τα πάντα για την οικογένεια του συζύγου μου πολλές γενιές πίσω. Μόνο από το όνομα. Όταν το όνομα κόβεται ή αλλάζει, διαστρεβλώνεται το νόημα και ό,τι αντιπροσωπεύει".

Εξήγησε πως το "κομμένο" όνομά της, τής προκαλούσε προβλήματα όταν ταξίδευε και πως για το θέμα της είχε γίνει έλεγχος και από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: