Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η πιο σκοτεινή νουβέλα με τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες παιδιών


Το πρώτο βιβλίο του Ράνσομ Ριγκς που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, είναι τόσο gothic που σε μαγεύει, η ιστορία του είναι τόσο σκοτεινή που σε ρουφά στη δίνη της, αλλά αυτό που πραγματικά σε ανατριχιάζει είναι οι φωτογραφίες που περιλαμβάνει το βιβλίο.

Το βιβλίο που φέρει τον παράξενο τίτλο Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Το σπίτι της κυρίας Πέλεγκριν για αλλόκοτα παιδιά) αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου του Τζέικομπ, ο οποίος μετά από μια φοβερή οικογενειακή τραγωδία βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί όπου ανακαλύπτει το εγκαταλειμμένο σπίτι της κυρίας Πέρεγκριν για αλλόκοτα παιδιά. Σταδιακάο Τζέικομπ θα διαπιστώσει ότι τα παιδιά που κάποτε ζούσαν εκεί (ένα εκ των οποίων ήταν και ο παππούς του Τζέικομπ) μπορεί να μην ήταν μόνο αλλόκοτα αλλά και επικίνδυνα, μπορεί να υπήρχε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος που αναγκάστηκαν κάποιοι να τα απομονώσουν εκεί, μπορεί ακόμη και να μην έφυγαν ποτέ από το νησί και να ζουν ακόμα και σήμερα ανάμεσα στα χαλάσματα.

Εκτός από αυτή την σκοτεινή ιστορία, ο Ράνσομ Ριγκς φρόντισε να διανθίσει το βιβλίο με παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν αλλόκοτα παιδιά. Μάλιστα ο ίδιος ομολόγησε πως για χρόνια το πάθος του για την φωτογραφία τον οδήγησε στο να μαζεύει παλιές φωτογραφίες και τον είχαν συνεπάρει οι παράξενες φωτογραφίες με παιδιά που κατά καιρούς έβρισκε στα παλαιοπωλεία, τις αντικερί και τις υπαίθριες αγορές. Αυτές οι εικόνες ήταν που του έδωσαν την ιδέα να γράψει το best seller βιβλίο του.

Το Miss Pelegrine's Home For Peculiar Children μπορείτε να το παραγγείλετε on line στο Amazon





Δεν υπάρχουν σχόλια: