Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΝΤΕΟ : Αποκεφαλισμός μοναχών στη Συρία

Σοκαριστικά πλάνα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου με μέλη του συριακού Μετώπου Αλ-Νούσρα, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, να αποκεφαλίζουν τρεις μοναχούς.

Την είδηση και τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Middle East Christian News Agency και αναπαρήγαγε έπειτα το Radio France International, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για Φραγκισκανούς μοναχούς, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε μοναστήρι στην περιοχή Γκασανίγια έξω από την πόλη Χομς, όπου δραστηριοποιείται μεγάλη κοινότητα Χριστιανών.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Γκασανίγια γίνεται στόχος των ισλαμιστών εξτρεμιστών, οι οποίοι εισβάλλουν, σκοτώνοντας Χριστιανούς πολίτες.

Σύμφωνα, πάντως με το πρακτορείο που μετέδωσε πρώτο την είδηση, ένας εκ των τριών ανθρώπων της θρησκείας που βρήκαν τραγικό θάνατο από τους άνδρες της Αλ-Νούσρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ο Φρανσουά Μουράντ.

Ο Μουράντ, Σύρος μοναχός, απήχθη την περασμένη Κυριακή από τους τζιχαντιστές, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν πράγματι είναι ένα από τα θύματα που παρουσιάζονται στο 9λεπτο βίντεο, όπου φαίνονται γονατισμένοι και με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον αποκεφαλισμό τους, καταγράφοντάς τον, μάλιστα, και σε κινητά τηλέφωνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: