Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο χωρίς να χασμουρηθείτε ?

Οι ειδικοί έχουν ανακάλυψη ότι εκτός από σαφή ένδειξη κούρασης, νύστας ή βαρεμάρας, το χασμουρητό λειτουργεί και ως θερμοστάτης του σώματος, αφού σκοπός του είναι να κρατήσει τον εγκέφαλο δροσερό. Όταν, λοιπόν, η ζέστη αρχίζει να ανεβαίνει, το χασμουρητό επεμβαίνει ως φυσικός «θερμοστάτης» επιτρέποντας να μπει στο σώμα κρύος αέρας και να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον Dr Andrew Gallup, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, ένας υπερβολικά ζεστός εγκέφαλος προκαλεί αίσθημα νύστας, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο γιατί χασμουριόμαστε όταν νιώθουμε την ανάγκη να κοιμηθούμε. Αυτό όμως που δεν αποδεικνύεται στην έρευνα του είναι αν το χασμουρητό είναι όντως μεταδοτικό. Πόσες φορές δεν έτυχε να χασμουριέται κάποιος δίπλα σας και στο αμέσως επόμενο λεπτό να παίρνετε εσείς την σκυτάλη;

Θέλοντας μάλλον να αποδείξει αυτή την θεωρία, της μεταδοτικότητας του χασμουρητού, ο Daniel Mercadante χρησιμοποίησε υλικό που βρήκε στο διαδίκτυο και δημιούργησε το βίντεο που θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια. Αν καταφέρετε να το δείτε όλο χωρίς να ανοίξετε διάπλατα το στόμα σας η θεωρία της μεταδοτικότητας μάλλον δεν ισχύει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: