Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

12+1 επικές ατάκες του Game Of Thrones

Με την τρίτη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί , το Game Of Thrones μας χάρισε για άλλη μια φορά, απίθανες ατάκες, εξεζητημένες πολλές φορές, σαρκαστικές άλλες, ιδιαίτερες ως επί το πλείστον.

Σε μια πρώτη ανάγνωση-παρακολούθηση των 10 επεισοδίων του τρίτου κύκλου, αυτές είναι που ξεχωρίσαμε.

«Αν πιστεύεις πως αυτό θα έχει ένα χαρούμενο τέλος, τότε δεν έχεις δώσει την απαιτούμενη προσοχή»
Ο βασανιστής του Θίον Γκρέιτζοϊ εκτός από τα βασανίστηρια, του κάνει συνεχώς και ψυχολογικό πόλεμο. Είχε που είχε τα νεύρα του και τα κόμπλεξ του, ο διάδοχος των «Σιδερένιων Νησιών», εμφανίστηκε και ένας πιο παρανοϊκός από εκείνον. Δράμα!

«Δεν θα είσαι κρατούμενη μετά το σημερινό, θα είσαι η γυναίκα μου. Νομίζω πως αυτό είναι μια άλλου τύπου φυλακή».
Ο Τύριον Λάνιστερ γνωρίζει καλά πως ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια των 7 Βασιλείων δεν θα ήθελε να είναι παντρεμένη με έναν Νάνο. Αλλά είπαμε… Δεν υπάρχει καλύτερη πολιτική, από αυτή του «προξενιού». Είναι κάτι σαν «σύμφωνο μη επίθεσης». Και φυσικά… διαπραγμάτευσης!

«Όποιος άνδρας λέει “Είμαι ο Βασιλιάς” δεν είναι πραγματικός Βασιλιάς»
Ο παρανοϊκός έφηβος Τζόφρι Μπαράθιον παίρνει την απάντηση που του πρέπει, από τον παππού του, Τάιγουιν Λάνιστερ. Όλα αυτά, μπροστά στο Βασιλικό Συμβούλιο.

Σέρσι: Πιστεύεις πως είσαι έξυπνος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είσαι ούτε καν το ήμισυ από αυτά που πιστεύεις.
Τύριον: Ακόμη και αυτό με κάνει πιο έξυπνο από εσένα.
Ο βασιλιάς της ατάκας, Τύριον Λάνιστερ, σε μια «πληρωμένη» απάντηση στην αδερφή του. Και ναι, είναι πολύ πιο έξυπνος από εκείνη... Και εκείνη είναι αρκετά έξυπνη για να το γνωρίζει.

«Αν με αποκαλέσεις ξανά αδερφή σου, θα βάλω να σε στραγγαλίσουν στον ύπνο σου»
Η Βασίλισσα Σέρσι, δεν έχει κανένα λόγο να κρύβει τα συναισθήματά της για τη μέλλουσα νύφη της και αδερφή του μέλλοντα συζύγου της. Μπερδευτήκατε; Ο πατέρας της με τους γάμους-πολιτικές κινήσεις φταίει!

«Η αλήθεια είναι πάντοτε ή φρικτή ή βαρετή»
Μπορεί η Σάνσα Σταρκ να είναι μόλις 13 ετών, αλλά πρόλαβε να δει να αποκεφαλίζουν τον πατέρα της, να ζει αιχμάλωτη στο Βασίλειο της πολιτικής, του ψέματος και της ασυδοσίας, να θέλουν να την παντρέψουν με τον παρανοϊκό Βασιλιά που διέταξε να κόψουν το κεφάλι του Νεντ Σταρκ. Άλλοι, ούτε σε πέντε ζωές. Άρα, δεν μπορεί παρά να έχει δίκιο… Δικαιωματικά!

 «Ο πατέρας μου, μου είπε πως οι μεγάλοι άνδρες πέφτουν τόσο γρήγορα, όσο και οι μικροί, αν έχουν ένα σπαθί που τους τρύπησε την καρδιά»
Ο Τζον Σνόου σε μια ακόμη συγκινητική... αναδρομή στον πατέρα του. Βέβαια, αυτό ισχύει και από την ανάποδη. Λέμε εμείς τώρα.

"Σιχαίνομαι τις κακές επενδύσεις, με στοιχειώνουν"
Ο Πέτιρ Μπέιλις περιγράφει τα συναισθήματά του, όταν αποτυγχάνει στις επιλογές που μπορεί να τον «βάζουν μέσα». Στην πραγματικότητα, και ως κάτοχος οίκου ανοχής, η πόρνη που τον πρόδωσε είχε ένα τραγικό φινάλε, αφού έγινε στόχος… για το μάθημα σκοποβολής του παρανοϊκού Βασιλιά Τζόφρι.

«Ένας που «καταπίνει» σπαθιά, ξανά και ξανά».
Η Λαίδη Ολένα περιγράφει τον γκέι εγγονό της.

 «Το χάος δεν είναι ένα λάκκος. Το χάος είναι μια σκάλα. Πολλοί που προσπαθούν να αναρριχηθούν αποτυγχάνουν και δεν δοκιμάζουν ξανά. Η πτώση, τους «σπάει». Και σε μερικούς, δίνεται η ευκαιρία να αναρριχηθούν, αλλά αρνούνται. Είναι προσκολλημένοι στο στέμμα, ή τους θεούς, ή την αγάπη. Ψευδαισθήσεις. Μόνο η σκάλα είναι πραγματική».
Δύο «μετρ» της οικονομικής και πολιτικής «αναρρίχησης», ένας ηθοποιός περιπλανώμενων θιάσων και ένας γόνος ξεχασμένου Οίκου, που κατάφεραν με ανίερες συμμαχίες, συνομωσίες και παιχνίδια εξουσίας, να γίνουν η Αυλή του Βασιλιά. Ο Λόρδος Βάρυς εξηγεί τι θα πει «αναρχία» και «αναρρίχηση» και πως αυτά μπορεί να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους άλλους.

«Έχω κερδίσει κάθε μάχη και χάνω τον πόλεμο»
Το δράμα ενός καλού στρατιώτη, αλλά αμφιβόλου αξίας ηγέτη. Ο Ρομπ Σταρκ βλέπει να χάνει τον πόλεμο, γιατί πολύ απλά, «πόλεμος» δεν είναι μόνο οι μάχες. Είναι οι συμμαχίες, είναι τα χρήματα και πολλά άλλα. Δυστυχώς, το έμαθε αργά.

«Δεν επιλέγουμε ποιον θα αγαπήσουμε»
Ο Τζέιμι Λάνιστερ, σε μια κρίση… αυτοκριτικής, απολογείται για τον έρωτά του… Την αδερφή του, Σέρσι. Μαζί έκαναν τρία παιδιά, που όλα χρεώθηκαν στον νόμιμο σύζυγό της, μακαρίτη –από την πρώτη σεζόν- Ρόμπερτ Μπαράθιον. Βέβαια, δεν έκανε και τίποτε για να την… ξεαγαπήσει.

«Χόντορ»
Είναι ατάκα-δήλωση, αφού ο ευγενής γίγαντας που προστατεύει τα μικρά παιδιά του Νεντ Σταρκ, δεν ξέρει να πει τίποτε άλλο. Και δεν χρειάζεται. Τα πράγματα πολλές φορές είναι απλά… «Χόντορ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: