Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τον αποκάλεσε πίθηκο και την έδιωξαν από το γήπεδο

Πίθηκο αποκάλεσε ένα 13χρονο κοριτσάκι τον παίκτη Άνταμ Γκουντς, της ομάδας αυστραλιανού ποδοσφαίρου Σίντνεϊ Σουόνς, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της ασφάλειας να την διώξουν από το γήπεδο.

Στον αγώνα Σίντνεϊ Σουόνς - Κόλινγουντ, που διεξήχθη την Παρασκευή (24/5), η νεαρή φίλαθλος αποκάλεσε τον Άνταμ Γκουντς που περνούσε από μπροστά της, πίθηκο. Ο παίκτης αντέδρασε αμέσως, στρέφοντας επιδεικτικά το δάχτυλό του προς το μέρος του κοριτσιού. Μόλις η ασφάλεια συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, πήγε προς το μέρος της 13χρονης και την έδιωξε από το γήπεδο.


Ο Γκουντς δήλωσε για το εν λόγω περιστατικό: "Το ότι ήρθα στο οριακό σημείο όταν ένα 13χρονο κορίτσι με αποκάλεσε πίθηκο, και δεν είναι η πρώτη φορά που με αποκαλούν μαϊμού ή πίθηκο στο γήπεδο, ήταν απογοητευτικό. Ο ρατσισμός είχε πρόσωπο... και ήταν ένα 13χρονο κορίτσι, αλλά δεν ήταν δικό της λάθος. Είναι ακόμα τόσο αθώα, δεν την κατηγορώ. Δυστυχώς είναι αυτά που ακούει στο περιβάλλον που έχει μεγαλώσει και πιστεύει πως είναι καλό να αποκαλεί έτσι τους ανθρώπους".

Το περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις και η αστυνομία της Μελβούρνης δήλωσε πως ανέκρινε τη νεαρή δεσποινίδα, αλλά την άφησε ελεύθερη προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα. Το κορίτσι από την πλευρά του ζήτησε συγνώμη από τον παίκτη για την απρεπή συμπεριφορά του. "Δεν είχα σκοπό να το πω με ρατσιστικό τρόπο και ζητάω συγνώμη από το σύλλογο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: