Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Game of Thrones : Ξέρατε ότι...

Διαβάστε μερικές (σημαντικές) πληροφορίες για την επική κορυφαία σειρά των τελευταίων ετών...

-Η σειρά φέρει το όνομα της πρώτης νουβέλας από τη σειρά βιβλίων “A Song of Ice and Fire” του George R.R. Martin's, με τίτλο “Game of Thrones” που κυκλοφόρησε το 1996.

-Δύο είναι τα πρόσωπα που συνδέουν το Game of Thrones με το Lord of the Rings. Ο Σον Μπιν είναι αυτός που υποδύθηκε τον Νεντ Σταρκ ενώ στο παρελθόν είχε το ρόλο του Μπόρομιρ, γιο του Ντένεθορ. Τον τελευταίο έχει υποδυθεί στην ραδιοφωνική μεταφορά του Άρχοντα στο BBC, ο Πίτερ Βον, Μάεστερ Έμον ή αλλιώς Έμον Ταργκέριαν.


-Πέντε ηθοποιοί έχουν... προϋπηρεσία στις ταινίες Χάρι Πότερ. Ο Μπρόνσον Γουέμπ (Γουίλ), έπαιξε έναν μαθητή του Χόγκουαρτς, η Νατάλια Τένα (Όσα) την Τόνκς, ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ (Λορντ Γουόλντερ Φρέι) τον Άργκους Φλις, ο Τζούλιαν Γκλόβερ (Grand Maester Pycelle) δάνεισε την φωνή του στην Άραγκογκ την αράχνη και η Μισέλ Φερλέι (Κάτελιν Σταρκ) υποδύθηκε την κυρία Γκράντζερ.

-Η Κάρις Φαν Χούτεν που θα δούμε ως Μελισάνδρη, ήταν να περάσει από οντισιόν για άλλο ρόλο στην πρώτη σεζόν της σειράς, όμως το πρόγραμμα της δεν της το επέτρεψε. Της ζητήθηκε να ξαναπεράσει από κάστινγκ στο δεύτερο κύκλο όπου και πήρε το ρόλο της Μελισάνδρης.

-Η Γιάρα Γκρέιτζοϊ , μεγαλύτερη αδελφή του Θίον Γκρέιτζοϊ που θα κάνει το ντεμπούτο της στον δεύτερο κύκλο στα βιβλία είχε το παρατσούκλι Άσα. Ωστόσο στην τηλεοπτική σειρά αυτό άλλαξε προκειμένου να αποφευχθεί μπέρδεμα με την Όσα.

-Στα επτά βασίλεια του Γουέστερος όπου και λαμβάνει χώρα το Game of Thrones οι εποχές δεν εμφανίζονται με τη λογική σειρά που κάποιος θα περίμενε. Ένας χρόνος δεν περιλαμβάνει τέσσερις εποχές, αντ’ αυτού κάθε εποχή μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει, δε χρονική ισορροπία ανάμεσα στις εποχές, δηλαδή η άνοιξη μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες και να τη διαδεχθεί ένα πολυετές καλοκαίρι. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο κόσμος να ζει υπό το φόβο του Μεγάλου Χειμώνα.

-Σύμφωνα με τα βιβλία, το όνομα του γιού της Λίσα Άριν είναι Ρόμπερτ. Και αυτό άλλαξε σε Ρόμπιν για τις τηλεοπτικές ανάγκες, καθώς Ρόμπερτ ονομάζεται και ο βασιλιάς.

-Στις 29 Μαΐου 2012 κι ενώ θα προβάλλεται η δεύτερη σεζόν, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο συνταγών του Game of Thrones με οδηγίες για το πώς να φτιάχνεται λιχουδιές του Γουέστερος. Το βιβλίο μαγειρικής με τίτλο A Feast of Ice and Fire απευθύνεται σε φαν της σειράς που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την κουζίνα και περιλαμβάνει συνταγές από τα επτά βασίλεια και… ακόμα παραπέρα. Την εισαγωγή έχει γράψει ο συγγραφέας της σειράς, George R.R. Martin.

-Κούπες, ποτήρια, μπλουζάκια, καπέλα, αλλά και αυγά δράκων και… μίνι θρόνους μπορεί να αγοράσει κανείς στο on line κατάστημα στο οποίο διατίθενται τα προϊόντα της σειράς.

-Ξανθές μόνο για τις ανάγκες της σειράς είναι οι Λένα Χέντι και Εμίλια Κλαρκ που υποδύονται την Σέρσεϊ Λάνιστερ και Ντενέρις Ταργκάριεν, αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Πίτερ Ντινκλέιτζ (Τίριον Λάνιστερ).

-Υπάρχουν πολλά παρατσούκλια σε αυτή τη σειρά… Τόσα πολλά που θα νομίζετε ότι βρίσκεστε καλοκαίρι στο χωριό! Έχουμε και λέμε:

Eddard Stark – Ned
Jaime Lannister - the Kingslayer
Tyrion Lannister - the Imp
Varys - the Spider
Petyr Baelish – Littlefinger
Jeor Mormont - the Old Bear
Sansa Stark - Little Bird
Sandor Clegane - the Hound
Gregor Clegane - the Mountain that Rides (or simply the Mountain)
Loras Tyrell - Knight of Flowers
Olenna Tyrell - Queen of Thorns
Roose Bolton - Leech Lord
Melisandre - the Red Lady
Vargo Hoat - the Goat
Brynden Tully – Blackfish
Oberyn Martell - the Red Viper
Mance Rayder - the King Beyond the Wall
Davos Seaworth - the Onion Knight
Euron Greyjoy - Crow's Eye
Aeron Greyjoy – Damphair
Aegon Frey – Jinglebell
Horas and Hobber Redwyne - Horror and Slobber
Petyr Frey – Pimple
Ronnet Connington - Red Ronnet

-Παρότι η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων ακολουθεί σχεδόν πιστά τα βιβλία, ο χαρακτήρας της Ρος, της πόρνης που ταξιδεύει από το Γουίντερφελ στην χώρα του βασιλιά, επινοήθηκε για τις ανάγκες της σειράς. Στο ρόλο της ενσωματώνονται οι πολλές ανώνυμες πόρνες που εμφανίζονται στα βιβλία.

-Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Μπαρν να δέχεται μαθήματα σχετικά με τους εννέα οίκους που κατοικούν στο Γουέστερος και το μότο με το οποίο έχει καθιερωθεί ο καθένας από αυτούς. Από όλους τους Οίκους του Γουέστερος μόνο οι Σταρκ αντιπροσωπεύονται από ένα μότο που προειδοποιεί για κάτι. Όλοι οι υπόλοιποι απλά δηλώνουν κάτι αντιπροσωπευτικό του Οίκου τους:

Οίκος Ταργκάριεν: Fire and Blood
Οίκος Λάνιστερ: Hear Me Roar (το ("A Lannister always pays his debts" είναι το ανεπίσημο παρότι αναφέρεται πιο συχνά)
Οίκος Τάλι: Family, Duty, Honor
Οίκος Άριν: As High as Honor
Οίκος Τάιρελ: Growing Strong
Οίκος Μπαράθεον: Ours is the Fury
Οίκος Γκρέιτζοϊ: We Do Not Sow
Οίκος Μάρτελ: Unbowed, Unbent, Unbroken
Οίκος Σταρκ: Winter is Coming

Δεν υπάρχουν σχόλια: