Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο κατά συρροήν δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον

Ο κατά συρροήν δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, ένας από τους πλέον διαβόητους κατάδικους της Αμερικής, δέχθηκε απόρριψη στην αίτησή του για αποφυλάκιση με αναστολή, κατά τη 12η και πιθανόν τελευταία απόπειρά του να βγει από τη φυλακή της Καλιφόρνια, στην οποία κρατείται.

Ο 77χρονος Μάνσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αρνείται να παρευρεθεί στις

ακροάσεις της επιτροπής αναστολών, δεν παρευρέθηκε κατά την εξέταση της υπόθεσής του από την εν λόγω επιτροπή στην Πολιτειακή Φυλακή Κόρκοραν, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Μάνσον θα μπορεί να υποβάλει ξανά αίτηση για αποφυλάκιση με αναστολή σε 15 χρόνια, όταν θα είναι 92 ετών.
Η τελευταία απόρριψη ήταν το 2007, όταν η επιτροπή αναστολών αποφάνθηκε πως «συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και εξακολουθεί να μπορεί να βλάψει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο επίτροπος Τζον Πεκ δήλωσε πως ο Μάνσον έχει κάνει 108 σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις στη φυλακή από το 1971 και δεν έχει δείξει σημάδια μεταμέλειας για τους φόνους για τους οποίους καταδικάσθηκε. Δεν συμμετέχει σε προγράμματα αυτοβοήθειας ή εκπαίδευσης, ούτε έδειξε πως έχει κάποια σχέδια για το τι θα κάνει αν αποφυλακιστεί.

Οι δολοφονίες
Στη δεκαετία του 1960, ο Μάνσον είχε συγκεντρώσει μια ομάδα από φυγάδες και απόκληρους, γνωστούς ως η Οικογένεια Μάνσον.
Το καλοκαίρι του 1969 έγινε ένας από τους χειρότερους εγκληματίες του 20ού αιώνα όταν κατηύθυνε τους οπαδούς του για να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους θέλοντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να εξωθήσει σ' έναν φυλετικό πόλεμο ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, η έγκυος τότε σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Μαχαιρώθηκε 16 φορές τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου 1969.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν με μαχαίρια ή σφαίρες εκείνη τη νύκτα στο σπίτι της Τέιτ από τους οπαδούς του Μάνσον. Την επόμενη νύκτα η ομάδα του Μάνσον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τούς Λίνο και Ρόζμαρι Λαμπιάνκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: