Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα Facebook : Κάνουμε φίλους και καταλήγουμε ακόμη πιο μόνοι

Νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι το Facebook μας ακόμη πιο δυστυχισμένους και μόνους.

Οι μοναχικοί άνθρωποι που καταφεύγουν στο Facebook για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να κάνουν φίλους, καταλήγουν να είναι ακόμη πιο μοναχικοί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Waterloo, αυτό συμβαίνει γιατί η

κακή διάθεση και τα «μίζερα» και καταθλιπτικά σχόλια εκνευρίζουν τους περισσότερους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με αποτέλεσμα να απομακρύνονται ή να διαγράφουν αυτά τα άτομα.

«Είχαμε την εντύπωση ότι το Facebook θα ήταν ένα εκπληκτικό μέρος για όσους πάσχουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση», αναφέρει η ερευνήτρια Amanda Forest.

Όμως τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Στην πραγματικότητα, τα αρνητικά σχόλια των χρηστών με χαμηλή αυτοεκτίμηση ενοχλούσαν τους φίλους τους και όσοι δεν γνώριζαν το άτομο από κοντά, δεν είχαν καμία διάθεση να τον γνωρίσουν!

«Εάν μιλάς με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο και αυτά που λες τον ενοχλούν, θα το καταλάβεις από τις αντιδράσεις του. Στο Facebook όμως δεν μπορείς να διακρίνεις ότι με τα σχόλιά σου απομακρύνεις τους διαδικτυακούς φίλους σου», διευκρίνισε η Joanne Wood, η δεύτερη ερευνήτρια της μελέτης.

Μπορεί, λοιπόν, πολλοί άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση να καταφεύγουν στα κοινωνικά δίκτυα με την ελπίδα ότι θα νιώσουν καλύτερα εάν μιλήσουν για τα προβλήματά τους, όμως χωρίς να το καταλάβουν καταλήγουν ακόμη πιο μόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: