Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πού είναι τώρα ??

Έκι Γκονζάλεζ

Παίκτης με πάρα πολύ ταλέντο, αλλά και με… άστατο χαρακτήρα, ο Εζεκίελ Γκονζάλες!!!

Αυτές τις λίγες λέξεις αρκεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει τον Αργεντινό βιρτουόζο, που τον Ιανουάριο του 2004 «προσγειώθηκε» στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα για χάρη του Παναθηναϊκού.

Λατρεύτηκε αμέσως από τους φίλους της ομάδας! Όχι άδικα: παίκτης με εξαιρετική τεχνική, αντίληψη, ικανότητα στο σκοράρισμα, που ήξερε να οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας, αλλά και με ψυχή και αγωνιστικό θράσος, ο Γκονζάλες έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των «πρασίνων». Λίγους μάλιστα μήνες μετά τον ερχομό του στη χώρα μας, στέφεται μαζί τους πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας, με τις εμφανίσεις του να είναι, αν μη τι άλλο, ανάλογες των πολύ καλών συστάσεων που τον συνόδευαν από την πατρίδα του!

Του δίνεται έπειτα η ευκαιρία να λάμψει και στην Ευρώπη (ποιος ξεχνά τα δύο πανέμορφα γκολ που πέτυχε κατά της Ρόζενμποργκ, ή τη «λόμπα» με την οποία σκόραρε εναντίον της Άρσεναλ στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2004/05;). Η προσφορά του συνέχισε να είναι σπουδαία, όμως τον Αύγουστο του 2006 τον χτύπησε η ατυχία: τραυματίζεται σοβαρά (πλήρης ρήξη του οπίσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο) σε ένα φιλικό προετοιμασίας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και μένει… ενάμιση περίπου χρόνο εκτός δράσης!!!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τίποτε δεν ήταν πια το ίδιο για τον «Έκι». Ο οποίος δε μπόρεσε να επιστρέψει ξανά σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, όλο και συχνότεροι έγιναν οι τσακωμοί του με… συμπαίκτες του αλλά και ανθρώπους της ομάδας! Ήδη δύο μήνες μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα είχε… γρονθοκοπήσει το Δημήτρη Παπαδόπουλο! Λίγο καιρό αργότερα ήταν η… σειρά του Φίλιππου Δάρλα να γνωρίσει την οργή του Γκονζάλες (ο Αγρινιώτης μπακ δέχθηκε την επίθεση του οξύθυμου Αργεντινού διότι… έβγαλε τη μπάλα πλάγιο άουτ για να τηρηθεί το fair-play κατά τη διάρκεια ενός αγώνα!)! Κάμποσες εβδομάδες πιο μετά, ο Λατινοαμερικάνος είχε επεισόδιο με το Φάνη Γκέκα. Στους μήνες που ακολούθησαν, χειροδικεί εναντίον του Βαγγέλη Μάντζιου, ασκεί ανοικτά κριτική στον τότε προπονητή της ομάδας, Ζοσέ Πεσέιρο (ενώ προηγουμένως είχε ξεσπάσει… στις πόρτες των αποδυτηρίων όταν έμαθε ότι ο Πορτογάλος δεν τον συμπεριελάμβανε στα αρχικά του πλάνα σε κάποιο ματς!), τα βάζει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιάσμινκο Βέλιτς, ενώ κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού «διπλού»… «παίζει» μπουνιές με το γκολκίπερ Μάριο Γκαλίνοβιτς μετά από μια διαφωνία τους!

Το περιστατικό που έγραψε τον επίλογο της εν Ελλάδι καριέρας του προικισμένου Αργεντινού γράφτηκε στην πρεμιέρα των πλέι οφ της σεζόν 2007/08. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Άρη, ο προπονητής Πεσέιρο ενημερώνει το Γκονζάλες ότι δεν είναι βασικός, και ο τελευταίος διαμηνύει στον Πορτογάλο ότι δεν κάθεται στον πάγκο και να μην τον υπολογίζει έως το τέλος του «μίνι μαραθωνίου»!!!

Έτσι άδοξα λοιπόν τελείωσε η καριέρα αυτού του αγαπημένου παίκτη της «πράσινης» εξέδρας στη χώρα μας! Ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί σε 72 αγώνες Α’ Εθνικής, και να σημειώσει 14 τέρματα.

Σήμερα, βρίσκουμε τον Έκι Γκονζάλες να αγωνίζεται στο Εκουαδόρ, και τη Λίγκα Ντεπορτίβο Κίτο (την οποία βοηθά με τις εμφανίσεις του να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να κυνηγά τον τίτλο!!!). Η καριέρα του Αργεντινού άσου είχε ξεκινήσει το 1997 από τη Ροζάριο Σεντράλ, την ομάδα της γενέτειράς του. Ο ίδιος έπαιξε τέσσερις σεζόν μαζί της (96 συμμ./20 γκολ), και οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων για την απόκτησή του! Τελικά, η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που εξασφάλισε την υπογραφή του!

Στην Ιταλία, όμως, ο «Έκι»… «δεν έπιασε»! Έπαιξε μόλις μια σεζόν (19 εμφ./1 γκολ) και δίχως να καταφέρει να προσαρμοστεί επέστρεψε στην Αργεντινή για χάρη της Μπόκα Τζούνιορς. Τη φανέλα της οποίας φόρεσε 23 φορές (3 γκολ), πανηγυρίζοντας μάλιστα τον πρώτο τίτλο της καριέρας του: το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2003!!! Ακολούθως έπαιξε για λίγο στη Ροζάριο (20 ματς/3 γκολ) και τον Ιανουάριο του 2004 μετεγγράφηκε, όπως προείπαμε, στον Παναθηναϊκό.

Αφήνοντας το «τριφύλλι», ο Γκονζάλες βρήκε καταφύγιο στη Ροζάριο, με την οποία ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του! Εν συνεχεία μετακινήθηκε στη γειτονική Βραζιλία και εντάχθηκε στη Φλουμινένσε – με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2010 (χωρίς πάντως να αγωνιστεί όσο κι ο ίδιος θα ήθελε, λόγω τραυματισμών)! Τον περασμένο Φεβρουάριο, εξάλλου, ο Αργεντινός άλλαξε εκ νέου περιβάλλον, αφού έγινε παίκτης της Λίγκα Ντεπορτίβο Κίτο.

Και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται, πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η καριέρα του Εζεκίελ Γκονζάλες στην αγαπημένη τους ομάδα αν εκείνος δεν είχε τραυματιστεί άσχημα αλλά και αν ήξερε να… συγκρατεί τα νεύρα του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: