Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

NASA : Εντυπωσιακό βίντεο από δοκιμαστικό όχημα

Ένα εντυπωσιακό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΑSΑ που καταγράφουν τη δοκιμή στα τέλη Ιουνίου ενός διαπλανητικού συστήματος προσγείωσης, σχεδιασμένου για να συνδράμει στη μεταφορά μεγαλύτερων ωφέλιμων φορτίων στην επιφάνεια του Άρη.

Οι μηχανικοί της ΝΑSΑ με τη βοήθεια ενός τεράστιου άσπρου μπαλονιού κατάφεραν να ανυψώσουν ένα δοκιμαστικό όχημα ονόματι Low Density Supersonic Decelerator που θύμιζε ιπτάμενο δίσκο με βάρος άνω των τριών τόνων σε ύψος 58 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ωστόσο, αν και η φουσκωτή συσκευή φρεναρίσματος αποδείχθηκε αρκετά σκληρή για να αντέξει τις έντονες πιέσεις που αναπτύχθηκαν, το αλεξίπτωτο, φάρδους 30 μέτρων, δεν άντεξε και σχεδόν αποσυντέθηκε καθώς προσπάθησε να επιβραδύνει την κάθοδο του δίσκου προς τη Γη.
"Το όχημα έκανε καλή δουλειά καθώς κατάφερε η ταχύτητα του ιπτάμενου δίσκου να μειωθεί σχεδόν στα δύο μαχ", τόνισε ο Ian Clark, επικεφαλής ερευνητής της NASA.

H NASA ετοιμάζεται τώρα για δύο νέες δοκιμές του διαπλανητικού συστήματος προσγείωσης αρχής γενομένης απ' τον Ιούνιο του 2015.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: