Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θα δούμε το τηλεοπτικό «Sherlock» σε ταινία ?

Ο τηλεοπτικός «Sherlock», στην τρίτη του σεζόν πια, είναι ήδη ένα αξιοπερίεργο: ο κάθε κύκλος δεν έχει παρά τρία επεισόδια, το καθένα απ’ τα οποία είναι σχεδόν σα μια ταινία ως προς τη διάρκεια (90 γεμάτα λεπτά) και πολύ καλύτερο από πολλές ταινίες ως προς την έμπνευση, τη σκηνοθεσία και το production value.

Γιατί, λοιπόν, η ίδια ομάδα να μην προχωρήσει στο να μεταφέρει αυτόν τον Σέρλοκ Χολμς στο σινεμά, ρώτησε εύλογα το Entertainment Weekly τον έναν από τους εμπνευστές της σειράς, Στίβεν Μόφατ, στο τελευταίο τεύχος του.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα,» απάντησε αισιόδοξα ο Μόφατ. «Αλλά υπάρχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο στο ότι αυτοί οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην τηλεόραση. Οταν ξεκινήσαμε, τα πράγματα ήταν μάλλον διαφορετικά. Ο Μαρκ Γκάτις (ο άλλος εμπνευστής του “Sherlock”) κι εγώ, φανταζόμαστε κάθε τόσο τι θα συνέβαινε αν είχαμε γράψει τώρα τα πρώτα επεισόδια της σειράς και λέγαμε, “Θα θέλαμε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον Μάρτιν Φρίμαν για τους δυο βασικούς ρόλους”!» Γιατί, φυσικά, όταν η σειρά ξεκίνησε το 2010, κανείς από τους δύο ηθοποιούς δεν είχε το εκτόπισμα που έχει σήμερα.

Η πρόσφατη διασημότητα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, άλλωστε, επηρεάζει τη σειρά και μ’ έναν άλλον τρόπο, όπως εξήγησαν χιουμοριστικά οι συντελεστές σε συνέντευξη που διοργάνωσε η αμερικανική Ενωση Τηλεοπτικών Κριτικών πριν λίγες μέρες στην Καλιφόρνια. Οταν ρωτήθηκαν πόσο πρόκειται να διαρκέσει η σειρά, ο Στίβαν Μόφατ βιάστηκε να απαντήσει: «Ο Μπεν Στίβενσον, ο διευθυντής προγράμματος στο BBC, μάς έχει εξασφαλίσει για 50 χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα η σειρά θα συνεχίσει ώσπου ο Μπένεντικτ να παραγίνει διάσημος!» Και η παραγωγός της σειράς (και σύζυγος του Μόφατ), Σου Βέρτιου, συμπλήρωσε, «Γίνεται περιζήτητος και σιγά-σιγά δε θέλει να το κάνει.» Ο ίδιος ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πάντως, καθησύχασε πιο… καυστικά το κοινό του: «Δεν πρόκειται να καώ στο ρόλο του Σέρλοκ Χολμς όπως κάποιοι από τους προκατόχους μου, γιατί είμαι νεότερος απ’ ό,τι ήταν ή είναι εκείνοι!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: