Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ζώα στα γήπεδα : Από τον κόκκορα του Τότη στην τίγρη της Όμπιλιτς

Στις 26/10/1972 ο Τότης Φυλακούρης άφησε έναν κόκκορα στη σέντρα της Λεωφόρου πριν την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο λόγος ; Να πειράξει τους φίλους του, τους Ολυμπιακούς, που είχαν ηττηθεί μία ημέρα νωρίτερα από την Τότεναμ με 4-0 (σ.σ. το παρατσούκλι της αγγλικής ομάδας είναι "πετεινοί"). Αυτό μας έδωσε την αφορμή να σας παρουσιάσουμε ζώα που κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε αγωνιστικούς χώρους. Από τα κλασικά (σκύλοι, γάτες) μέχρι μαραμπού και τίγρεις ! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Σκύλος

All-time classic εισβολέας. Μπαίνει στα γήπεδα είτε για μια βόλτα στο γρασίδι ή για να παίξει με την μπάλα. Οι... τολμηροί παίκτες που αναλαμβάνουν να τον απομακρύνουν είναι περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που το επιχειρούν σε άλλα ζώα. Αγαπημένο του γήπεδο στην Ελλάδα το ΟΑΚΑ. Τα έχει καταφέρει μέχρι και σε προημιτελικό του Champions League!
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. (2009)

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (2007)

Προπόνηση Εθνικής (2005)

Ηρακλής-ΑΕΚ (2004)

Απόλλων Σμ.-Πανιώνιος (2003)

Απόλλων Σμ.-ΑΕΚ (2003)

Ελλάδα-Γερμανία (2001)

Ολυμπιακός-Αρης (2001)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (1999)

Ολυμπιακός-Γιουβέντους (1998)


Bonus: Ο... μουντιαλικός σκύλος
Το 1962 στη Χιλή ένας χαριτωμένος σκύλος διέκοψε για λίγο τον προημιτελικό της Αγγλίας με την Βραζιλία. Παιδεύτηκαν λίγο να τον πιάσουν, αυτός έκανε τις βόλτες του αλλά και την ανάγκη του σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου! Έτσι το υπόλοιπο παιχνίδι συνεχίστηκε υπό την μυρωδιά... ούρων. Ο αστικός μύθος θέλει τον Γκαρίντσα να υιοθετεί τον συγκεκριμένο σκύλο.



Γάτα

Η γάτα σε αντίθεση με τον σκύλο, βγάζει τα... γούστα της στον αγωνιστικό χώρο και αποχωρεί μόνη της. Εισβάλλει πιο σπάνια από τον άσπονδο της φίλο, αλλά ακόμα πιο σπάνια θα την δείτε στα χέρια ποδοσφαιριστή. Δοκιμάστε να πιάσετε αυτή τη γάτα στο Χέρακλες-Γκρόνινγκεν και ελάτε μετά να τους κατηγορήσετε για ανικανότητα. Το παιχνίδι διεξήχθη τον περασμένο Απρίλη.

Λίβερπουλ-Τότεναμ (2012)

Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός (2013)

ΑΕΚ-ΟΦΗ (2012)

Αλλά πριν γίνουν μεγάλες γάτες, δεν έχουν τύχη ως... γατάκια. Εδώ ο χαριτωμένος εισβολέας σε φιλικό Τυνησίας-Γαλλίας συνελήφθη.



Bonus: Γάτα στο παρκέ
Η συγκεκριμένη γάτα εισέβαλε τον Μάρτιο του 2012 σε αγώνα της Μακάμπι Τελ-Αβιβ, έκανε... σπινιαρίσματα στο παρκέ και ξέφυγε από την μασκότ που με βουτιά δοκίμασε να την πιάσει. Απολαυστικό βίντεο!


Άλλα... "σπορ"

Σκύλος και γάτα είναι κάτι σαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Βάζουμε λοιπόν στην κατηγορία "άλλα σπορ" τα υπόλοιπα ζώα που κατά καιρούς έχουν κάνει επίσκεψη σε αγωνιστικό χώρο.
Περιστέρι
... στο γήπεδο Περιστερίου! Πέρασε μια βόλτα από τον "φυσικό" του χώρο στον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ για τα πλέι οφ τον Μάιο. Δείτε και άλλο βίντεο εδώ


Κότα
Από τον κόκκορα του Φυλακούρη στην κότα του "Ίγουντ Παρκ". Προφανώς και δεν μπήκε μόνη της στο γήπεδο αφού είχε σημαία της Μπλάκμπερν! Δείτε και άλλες φώτο από την "εισβολή" στον αγώνα με την Γουίγκαν εδώ


Κότα εμφανίστηκε και στο Πόρτο-Μπενφίκα 5-0 το 2010. Ο Ρομπέρτο, ο νυν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αφού μάζεψε δεκάδες μπαλάκια του γκολφ(!), άφησε την κότα να την πιάσει ένας σεκιούριτι! Δείτε πως η κότα το έσκασε στο Πόρτο-Μπενφίκα

Πάπια
Το συμπαθές πτηνό δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης σε αγώνα Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λόκερεν για το πρωτάθλημα του Βελγίου (2010). Ο πορτιέρε της Λόκερεν σήκωσε τα χέρια ψηλά ανήμπορος να την πιάσει αλλά ο Μαχαμαντού Χαμπιντού που σημείωσε... επιτυχία στο κυνήγι, την έκανε ιπτάμενη! Και αποδοκιμάστηκε δικαιολογημένα από τον κόσμο.


Κουνάβι
Την εκδίκηση για την βαρβαρότητα στην πάπια, την πήρε ένα κουνάβι. Μπήκε σε αγώνα της Ζυρίχης με την Τουν και δάγκωσε τον Λορίς Μπενιτό που το έπιασε με μια εντυπωσιακή βουτιά!




Φίδια
Εδώ δεν το λες και χαριτωμένη εισβολή. Σοκ έπαθαν οι παίκτες των Άροους και Μουχούν Μπαγκάν, οι οποίοι αντίκρισαν φίδια στον αγωνιστικό χώρο γηπέδου στην Ινδία. Δείτε χαρακτηριστική φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικότερα για το περιστατικό

Σκίουρος
Ποιος Φορλάν μωρέ τώρα; Αυτό σκέφτηκε ο σκίουρος και προσπάθησε να κόψει τον παίκτη της Βιγιαρεάλ σε αγώνα Champions League το 2006 κόντρα στην Άρσεναλ. Μάταια όμως. Ο Ουρουγουανός δεν "έχασε" στο δικό του... φυσικό περιβάλλον.




Αλεπού
Λίγο πριν την έναρξη αγώνα ράγκμπι για το περίφημο ''Six Nations'' ανάμεσα σε Σκωτία και Αγγλία, μία αλεπού "έκλεψε" την παράσταση.


Κουκουβάγια
Από πτηνά άλλο τίποτα. Το πιο εύκολο να έρθουν απρόσκλητα από τον αέρα και να φύγουν ασύλληπτα. Διαλέξαμε εδώ μια κουκουβάγια που διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση Φιλανδίας-Βέλγιο στο Ελσίνκι για τα προκριματικά του Euro 2008.


Μέλισσες
Φωλιά στο δοκάρι; Το είδαμε και αυτό. Μια ομάδα μελισσοκόμων επιστρατεύτηκε προκειμένου να ξεκινήσει ποδοσφαιρικός αγώνας στη Βραζιλία τον περασμένο Μάρτιο!



Μαραμπού
Ναι, τι είναι αυτό; Μεγάλο τροπικό πτηνό που ζει σε σε Ινδία, Ινδοκίνα και Αφρική. Στην τελευταία έκανε την εμφάνισή του διακόπτοντας αναμέτρηση ανάμεσα σε Κένυα και Μαρόκο.


Τίγρης
Για το τέλος αφήσαμε τον πιο άγριο. Εντάξει, αν και τίγρης δεν πρόκειται (έτσι!) να πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ούτε εισέβαλε απρόσκλητος αυτός εδώ ο... μπέμπης. Τίγρης είναι η μασκότ της Όμπιλιτς Βελιγραδίου και κόντρα στην Μπάγερν το 1999 έκανε ντεμπούτο στον αγωνιστικό χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: