Social Icons

twitterfacebookgoogle plusemail
Θα μεταφερθείτε στη νέα μας σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα το 1959

Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας «Ομάδα». Υπήρξε η πρώτη

μικρού σχήματος εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα. Σήμερα κυκλοφορεί ως ένθετο στην εφημερίδα «Τα Νέα».


Αθλητική έκδοσις των εφημερίδων «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Ο Ταχυδρόμος». Η εφημερίδα κυκλοφόρησε 14 Ιανουαρίου 1959, ημέρα Τετάρτη, και κάθε Τετάρτη αρχικά, ενώ αργότερα κυκλοφορούσε κάθε Τρίτη. Το διαφημιστικό σλόγκαν της προαναγγελίας της έκδοσης είναι: «Η Ομάδα τα λέει όλα». Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας: «η Ομάδα τα λέει όλα και τα λέει όπως πρέπει. Η Ομάδα πιάνει τον παλμό της αθλητικής κινήσεως στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο». Οι αναγνώστες μαθαίνουν «ποια είναι τα παρασκήνια των συναντήσεων, ποιες οι προοπτικές, τι χωλαίνει στον αθλητισμό, που υπάρχει πρόοδος τι πρέπει ακόμη να γίνη», και «ο,τι κι αν διαβάσουν είναι σωστό, αντικειμενικό, ανεπηρέαστο».

Η «Ομάδα» κυκλοφόρησε σε σχήμα 4ο, με 20 σελίδες και τιμή 20 δραχμές. Ανέστειλε την έκδοσή της στις 15 Οκτωβρίου 1974.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1980 η «Ομάδα» επανακυκλοφόρησε, αλλά ως εβδομαδιαίο περιοδικό για να ανασταλεί και πάλι η έκδοση τον Ιούνιο του 1982. Έκτοτε ο τίτλος χρησιμοποιήθηκε στο καθημερινό αθλητικό ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα».

Από τις 4 Σεπτεμβρίου 2000 έως τις 28 Μαΐου του 2001 μαζί με «Τα Νέα» της Δευτέρας διατίθεται και το περιοδικό «SuperΟμάδα». Συνολικά εκδόθηκαν 35 τεύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: